Planmatig Digitaliseren

Voor iedere collectie is een planmatige aanpak nodig. Met een goed plan maak je ook je digitale collectie goed houdbaar, vindbaar en bruikbaar.

Daarom is het belangrijk om voordat je begint met het digitaliseren van je collectie een informatiebeleid op te stellen. Daarmee maak je voor je organisatie, en voor partners, duidelijk waar je naar toe wilt, en hoe je dat wil gaan doen. 

Een informatiebeleid kan je simpel houden, of heel uitgebreid maken. Hoe je het ook wil aanpakken, ook hier kan de Digitaal-Erfgoedcoach bij helpen. Aan de hand van een standaard opzet maak je het eerste concept, waarna we samen aan de slag gaan om een stevig plan voor de komende paar jaar neer te zetten.

 

Online Workshop Informatiebeleid

Om u te helpen een beter inzicht te krijgen in hoe het opzetten van een informatiebeleid in zijn werk gaat, wordt er begin september en november een online Workshop Informatiebeleid georganiseerd. Tijdens deze workshop werkt samen met de coach in een klein groepje bestaande uit mensen van verschillende organisaties aan een informatiebeleid, op basis van een fictieve casus.

Wilt u liever samen met mensen van uw eigen organisatie werken, om samen met de coach een eerste aanzet te geven voor uw informatiebeleid? Dat is ook mogelijk. Neem dan contact op met de coach [e: m.dehaan@nmferfgoedadvies.nl] om een afspraak te maken.

 

Extra informatie
Op deze pagina heb ik een aantal links verzameld naar pagina's van het Digitaal Erfgoed Nederland die allemaal gaan over planmatig werken.  

  • Welke informatie wordt bij jouw organisatie opgeslagen? Welke informatie wil je bewaren? Is al je materiaal de moeite waard om te bewaren of te delen met anderen? Digitaal Erfgoed Nederland heeft een introductie over
    Digitaliseren met Beleid >>
  • Bij projecten op het gebied van digitalisering past vaak een planmatige aanpak. Daar hoort een projectplan bij. Wat levert dat op, waar kun je op letten en welke valkuilen kun je ermee omzeilen? Lees meer over
    Planmatig Werken & Projectplannen >>
  • In je werk krijg je te maken met allerlei digitale producten. Niet alleen je eindproduct, maar ook bestanden uit je werkproces. Hoe ga je daarmee om? Hoe bewaar je het en wat bewaar je? En hoe zit het eigenlijk met de rechten?
    Digitaliseringsbeleid Uitvoeren in je Dagelijkse Praktijk>>